Lillisprivatepasningsordning.dk

Værdier i Lillisprivatepasningsordning.dk

Fra jord til bord.

Jeg går meget op i, at børnene lærer "fra jord til bord". Det gør vi bl.a gennem haven, hvor vi både har kartofler, drivhus med div. planter og frugtbuske, alt sammen noget børnene ved de må gå og hapse af. Vi bruger også grøntsagerne til vores bålsuppe.

Vi passer på.......

Når vi laver bål, er det vigtigt at børnene lærer at have respekt for varmen, at man ikke må gå for tæt på og at man aldrig må røre ved ilden. Når børnene har fået denne respekt, er børnene altid med til at røre rundt i bålmaden og laver "selv" snobrøddet.

Respekt for dyrene.

Vi bruger meget tid på at se på dyrerne i haven, bl.a snegle, mariehøner, biller og hvad vi nu ellers finder. Vi piller, ser og rører ved dyrerne og respekterer dyrerne og sætter dem pænt tilbage igen, når vi er færdige med at undersøge dem. 

Babytegnsprog.

Jeg synes at sproget er det vigtigste redskab børnene har, derfor har jeg taget kurser i babytegnsprog og bruger det i hverdagen sammen med børnene. Det giver børnene en oplevelse af, at de bliver hørt og forstået, samt børnene lærer hurtigere at tale.

Bevægelse.

Børnene skal bevæge sig mest muligt i løbet af dagen, derfor danser vi rigtig meget, som børnene elsker. Vi laver motorikbaner ud af div bobles, puder, skamler osv. Børnene synes det er sjovt og hjælper gerne med at lave nye baner.